Ο πρώτος κινηματογράφος της Σαουδικής Αραβίας, σε διάστημα 40 ετών, θα ανοίξει τις πύλες του για το φιλοθεάμον κοινό στις 18 Απριλίου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ριάντ, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε μια συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής AMC προκειμένου να ανοίξει 30-40 κινηματογράφους σε περίπου 15 πόλεις της χώρας εντός των επόμενων πέντε ετών.
Το βασίλειο διέθετε ορισμένους κινηματογράφους τη δεκαετία του 1970, όμως ο πανίσχυρος κλήρος κατάφερε να τους κλείσει, αντικατοπτρίζοντας την ολοένα κι αυξανόμενη επιρροή των ισλαμιστών στην περιοχή εκείνη την περίοδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαουδική Αραβία: στις 18 Απριλίου ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος
Δημοσιεύθηκε 05.04.2018 12:23

Τελευταία νέα
«Rage bait»: Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2025 με βάση το Λεξικό της Οξφόρδης - Ο όρος και η σημασία του
01.12.2025 15:50
Για νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μίλησε η Κασσιανίδου - Tο «Agora EU» και η στρατηγική του Υφυπουργείου ενόψει Κυπριακής Προεδρίας
01.12.2025 14:47